Rolstoel en G-tennis

Rolstoel en G-Tennis
 
Voor de regio Zwolle coördineeerd ZLTB het G-tennis en rolstoeltennis. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking van alle Zwolse tennisverenigingen, SportService Zwolle, Special Heroes en Ad Huiberts Stichting.
 
Wat is G-Tennis en wanneer ben je G-Tennisser?
Binnen het aangepast sporten kennen we twee varianten van aangepast tennis, namelijk Rolstoel en G-tennis. Rolstoeltennis is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking en hierdoor rolstoelafhankelijk zijn om te tennissen. G-tennis is met name bedoeld voor spelers die ten gevolge van hun verstandelijke beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan de reguliere evenementen.
 
G- Tennis is tennis voor jong en oud met een verstandelijke beperking, waarbij plezier en enthousiasme vooropstaan. G- Tennis is er op elk niveau en wordt gespeeld op alle ondergronden. Het is goed voor de conditie en het verder ontwikkelen van motorische en sociale vaardigheden. Individuele vaardigheidstests zorgen dat iedereen op zijn eigen niveau presteert. In 2004 werd G- Tennis als officiële sport toegelaten tot de Special Olympisch- evenementen. Dit betekende de doorbraak voor het zogenoemde G- Tennis in ons land.
 
Is G-Tennis anders dan 'gewoon' tennis?
 
Net als Gehandicaptensport Nederland hanteert tennisvereniging ZLTB ook het volgende uitgangspunt: 'normaal wat normaal kan en speciaal wat speciaal moet'. Hiermee bedoelen we dat G- Tennis 'normaal' tennis is. Alleen waar dat wenselijk en noodzakelijk is in verband met een beperking, worden de tennisregels aangepast. Hierbij valt te denken aan spelregels en begeleiding.
 
Geïnteresseerden en voor meer informatie, over het rolstoeltennis en G-Tennis, kunt u via mail contact opnemen met Jelle Boers.
 
 
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 38 421 4826

Tennispark Z.L.T.B.

Koningin Wilhelminastraat 32
8019 AN Zwolle