Aangepast tennis

Wat is G-tennis?
G-tennis is met name bestemd voor spelers die ten gevolge van hun beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan reguliere tennis activiteiten op een club.  De KNLTB onderschrijft de slogan ‘wat normaal kan, moet normaal gaan’ en ‘wat speciaal moet, moet speciaal’. Hiermee wordt bedoeld dat G-tennissers, indien mogelijk, in het reguliere tennisleven mee kunnen draaien. G-tennissers voor wie dit niet mogelijk is, krijgen een speciaal aanbod. Dit aanbod bestaat uit aparte tennisactiviteiten en –evenementen. Alle spelers doen mee op hun eigen niveau. Bij G-tennis staat het plezier en enthousiasme voorop.


Aangepast tennis bij ZLTB 
Wij sluiten ons aan bij de visie van de KNLTB op het gebied van G-tennis. We geven hier praktische invulling aan door aparte lesuren aangepast tennis aan te bieden. Het is ook mogelijk om (indien nodig) met extra begeleiding in te stromen bij reguliere tennislessen. De trainer stemt samen met jou af wat het meest geschikt is voor jou en jouw wensen.

Onze G-groep traint op woensdagmiddag van 16.00-17.00 uur. De groep bestaat momenteel uit 4/5 spelers. Er is mogelijkheid tot instroom in dit uur. Wilt u meer informatie omtrent de mogelijkheden, neem dan contact op met Jelle Boers ([email protected]).

De kosten van aangepast tennis bedragen:

Lesgeld zomerseizoen €85,- 
Lesgeld winterseizoen €122,- (indoor)

In 2019 organiseren we een aantal activiteiten voor jou! Ben je nieuwsgierig? Houdt dan de website, clubapp, facebook in de gaten of neem contact op met Lieneke Vos via [email protected] 

Waarom zou je G-tennis spelen?
G-Tennis levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de conditie en motorische vaardigheden, draagt bij aan een positief zelfbeeld en individuele ontplooiing. Trainingen en wedstrijden dragen bij aan een hogere kwaliteit van leven van mensen met een ver­standelijke beperking. G-Tennis biedt mensen met een verstandelijke beperking grote kansen. Zij kunnen in een gezellige en ontspannen sfeer op eigen niveau tennissen en hier plezier aan beleven.

Top drie belangrijkste redenen om te sporten en bewegen voor mensen met een verstandelijke beperking:
  1. het plezier en de ontspanning
  2. gezondheid; om fit te worden
  3. gezelligheid; contacten met andere mensen
LINK artikel in mei 2019 is er een artikel over G-tennis bij ZLTB gepubliceerd. Klik hier om dit artikel te lezen.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 38 421 4826 (alleen tijdens competitie)

Tennispark Z.L.T.B.

Koningin Wilhelminastraat 32
8019 AN Zwolle

KVK-nummer

5033877