8&9 TENNIS: TENNIS IS LEUKER ALS JE WEDSTRIJDEN SPEELT.

14 november 2019


In 2019 hadden we bij ZLTB ons eerste team (Lotte, Natascha, Irma, Michelle en Daphne) dat 8&9-competitie heeft gespeeld en zij zijn enthousiast! Lees hieronder wat 8&9-competitie inhoud en wat de ervaringen van het team waren.  Ondertussen is de 8&9-competitie een vorm die veel op onze club gespeeld wordt. Er zijn mogelijkheden dit te doen op donderdagavond, vrijdagavond en zondagmiddag. Lijkt het jou ook leuk? Er zijn twee competities per jaar de voorjaarscompetitie en najaarscompetitie, enkele maanden voor de start ervan kan je je hiervoor opgeven. Houd hiervoor de site in de gaten wanneer dit kan.

Wat is 8&9-competitie?
Bij 8&9 Tennis speel je op een relaxte manier je wedstrijden want resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. 8&9 Tennis bestaat uit twee dubbelpartijen. Dit kan een damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel zijn en doorelkaar heen. Alles is mogelijk en dat maakt 8&9 Tennis zo leuk!  

Wat vonden jullie van de 8&9 -competitie?
We hebben dit najaar tegen leuke teams gespeeld waarbij we erg veel hebben geleerd. Doordat een aantal tegenstanders al langer tennist of meer wedstrijden gespeeld heeft, moesten wij ineens gaan nadenken over hoe we nu eigenlijk het beste konden gaan staan in het veld. Tijdens de training hebben we hier elke week gelijk aan gewerkt om elke week beter te worden. Wij zijn hierdoor allemaal extra enthousiast en gemotiveerd geworden.   De meeste teams zijn qua leeftijd vergelijkbaar of iets ouder dan ons team. Wij spelen onze thuiswedstrijden op zondag om 15.00 uur. Een half uur voor de wedstrijd ontvangen we de tegenstanders, dus we zorgen dat we iets ervoor op de club zijn. Je speelt 2 dubbels en de wedstrijden duren ongeveer tussen de 40 minuten en een uur. Je sluit de wedstrijden af met een borrel na de wedstrijd en de eindtijd heb je volledig zelf in de hand.  

Hebben jullie (als damesteam) ook wel eens tegen mixteams of herenteams gespeeld? Zo ja, hoe was dat?
We hebben 1 wedstrijd gespeeld tegen een gemengd team en deze ook als eerste wedstrijd gewonnen, dus deze is goed bevallen!   

Wat wil je meegeven aan startende tennissers die twijfelen of ze competitie willen spelen?
Gewoon doen! Deze competitie is er juist voor bedoeld om te wennen aan alles wat er bij tennis komt kijken. De tegenstanders weten ook niet altijd alles en dan ga je samen opzoeken hoe de super tie break nu echt werkt.  

Gaan jullie in het voorjaar ook weer 8&9-competitie spelen?
Jazeker! We hebben ons alweer opgegeven!  

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 38 421 4826 (alleen tijdens competitie)

Tennispark Z.L.T.B.

Koningin Wilhelminastraat 32
8019 AN Zwolle

KVK-nummer

5033877