Over vereniging

Wij hebben het nog: Gravelbanen 
Welkom op de website van tennisvereniging Z.L.T.B. (Zwolse Lawn Tennis Bond). Z.L.T.B. is de enige vereniging in Zwolle met 7 gravelbanen. Naast 7 gravelbanen hebben we ook 2 Redcourtbanen, waar in de winter een Polyned-tennishal over heen komt. De 2 Redcourtbanen hebben dezelfde speeleigenschappen als gravel, maar zijn waterdoorlatend, waardoor zij bij regen en na regen direct bespeelbaar zijn.
 
 
                                     
 
 
Sinds 1932
Z.L.T.B. is een van de oudste tennisverenigingen in Zwolle. De club bestaat sinds 1932. In dat jaar verenigde een aantal kleine Zwolse tennisclubs zich tot de Zwolse Lawn Tennis Bond. In de beginjaren bezat de club een park in het buurtschap Spoolde, dichtbij de oude IJsselbrug aan de Beukenallee. Het huidige park aan de Koningin Wilhelminastraat is in gebruik sinds 1947. Daar begon de club destijds met vier gravelbanen. Eind jaren vijftig werd het park uitgebreid met nog eens vijf banen. Ook verrees er een heuse kantine - weliswaar van hout, maar voor die tijd een echte luxe. Het huidige clubhuis dateert van april 1997. Tegelijkertijd werd het aantal banen met twee teruggebracht tot zeven. Prestatief gezien kan de vereniging bogen op een rijke historie. Tot het eind van de jaren negentig speelde Z.L.T.B. in de landelijke competitie mee op hoog niveau. Behalve tennis in competitieverband - zowel landelijk als op districtsniveau -, is een grote groep leden actief met recreatietennis. Er nemen elk jaar zowel seniorenteams (dames/heren/mix) als jeugdteams deel aan de zomercompetitie. 
 
                                               
 
Op onze site vind je meer informatie over onze vereniging, activiteiten, de competitie, sponsoring en vele andere zaken. Wil je jezelf aanmelden als nieuw lid dan kan dat ook via een papieren of digitaal inschrijfformulier. En kijk ook eens bij de activiteiten voor nieuwe leden: een leuke manier om andere tennisliefhebbers en buurtbewoners te ontmoeten.
                         
Wij verwelkomen je graag op onze tennisbanen!
Het Bestuur
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 38 421 4826 (alleen tijdens competitie)

Tennispark Z.L.T.B.

Koningin Wilhelminastraat 32
8019 AN Zwolle

KVK-nummer

5033877